Ro2.ro - Promovare si statistici web http://alarmare.shopmania.biz/
Scurtcircuit http://www.easyhits4u.com/?ref=vali71

http://psihopedagog.blogspot.ro/

vineri, 7 februarie 2014

    I have a dream.          Toata lumea era fericita in anii 80-90, cu Perestroika si Glasnost-ul rusesc gandind ca, gata, am scapat de comunism si de “beneficiile” aduse de acesta pe teritoriile ocupate vremelnic de armata rosie, dupa cel de-al doilea razboi mondial. Insa, euforia mea a inceput sa scada, treptat, treptat, odata cu curgerea evenimentelor care veneau dinspre patria “muma” a bolsevismului. Totul a culminat cu accederea la putere a lui Putin. Om devotat vechilor structuri din care a facut parte cu mandrie, presedintele rus s-a gandit sa ridice Rusia acolo unde a fost ca si URSS, ba chiar mai mult decat atat.

Folosind imensele resurse naturale de care dispune, Rusia, face ceea ce orice stat terorist ar face, santajeaza. Santajeaza setea Europei de resurse energetice, santajeaza Romania, tinand-o strict sub control, prin agitatii si destabilizari care nu fac altceva decat sa creeze o si mai mare confuzie in randul cetatenilor nemultumiti de rateurile clasei politice, de 24 de ani si pana astazi. Rusia foloseste banii obtinuti pe gaze naturale si petrol, platind guverne din tarile fost comuniste, vezi cazul Ungariei, sau pentru a incerca “mituirea” guvernului din Romania, direct prin premierul Ponta, premier care a incercat marea cu degetul prin declaratii periculoase privind reorientarea Romaniei spre parteneri gen China sau Rusia. In tot acest timp, marele vecin de la rasarit destabilizeaza tot in zona, doar se stie ca, principiul “divide et impera” a functionat cam tot timpul in societatile lumii. Povestea este relativ simpla, dau gaz chiar si bani, faceti ca mine, nu veti regreta, veti avea puterea sa dominati oamenii, fara sa va poata contesta prea puternic, doar asta o experimentam de optzeci si ceva de ani la noi, ar spune Tarul Rusiei de acum. Si nu se poate spune ca, multora dintre mai marii Europei, nu le convin asemenea miraje ale puterii. Reactia Victoriei Nuland, scoasa ostentativ in fata, acum, probabil tot de grijulii “baieti” cu state vechi prin vechile sisteme bazate pe tras cu ochiul si urechea, cand spune ca..”fuck Europe”, pare justificata din punctul de vedere al celeilalte puteri antagonice a lumii, America.

Revenind la oile noastre, noi unde trebuie sa ne situam in toata aceasta ecuatie mondiala? Cine ne poate asigura o relativa prosperitate si putere in zona, ca tara mijlocie, destul de bogata insa prost gestionata ? Acum, privim neputiciosi cum se joaca cu soarta semenilor nostri, la Tiraspol, “bunii” nostri fosti vecini de la rasarit. Privim cum este subminata democratia la noi, prin diverse tertipuri si cu ajutorul cozilor de totpor pur romanesti. Ce ne ramane de facut? Cedam in fata colosului rosu si ne asiguram un loc caldut alaturi de tarile deja aliniate, sperand ca gazul rusesc nu se va termina curand, fiind de altfel singurul beneficiu pe care l-am avea, (Rusia nedispunand de o economie veritabila cu care sa-si sustina o eventuala hegemonie economica), traind intr-o anomie placuta liderilor corupti, sau incercam sa luptam in continuare cu acest flagel  cu valente neocomuniste, de fapt imperialiste, alaturi de cea mai mare democratie din lume sperand ca putem influenta cumva soarta semenilor nostri aflati sub teroarea Siberiei?

Eu zic sa rezistam, asa cum putem, cu greutatile si nemultuirile noastre, macar avem o democratie relativa, putem tipa oful nostru fara teama de a ne bate vreo politie secreta la usa. Acum, inca putem sa schimbam ceva prin vot, inca putem comuta canalul de la TV in speranta ca evitam intoxicarea produsa de  anumite posturi de televiziune. Acum, inca putem sa vorbim cu voce tare, nu suntem obligati, de spaima, sa vorbim in soapta. Democratia este cel mai mic rau posibil. O intoarcere spre valori dictatoriale, nu ne poate produce decat rau.

Sa invatam sa fim liberi si, dupa aceea, sa ii invatam si noi pe altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

EasyHits4U.com - Your Free Traffic Exchange - 1:1 Exchange Ratio, 5-Tier Referral Program. FREE Advertising!